Sunday, March 29, 2009

KENROKUEN, KANAZAWA v1 08.11.08


...sampai di Kanazawa, jam dah sekitar 2.30 pm...
...carik punya carik hotelnya, sesat masuk jalan 1 hala...
...sampai ahh kat hotel sekitar jam 3.15 pm,...
...dek tak leh lg check in so cdg nak g koen dl...
...sekali tgk aqil cam lapo je...
...so tunggu je sambil mkn bekal kat lobby hotel...
...dah check in & solat...
...rehat sat,lepas magrib kiteorg kuar...
...janji ngan family akak hana nak jumpe kat koen...
...kiteorg ngan compiden,ingat leh g sendiri...sekali sesat ooooo...
...ngan sejuk2, dekat 30 mnt berjalan baru sampai koen tu...
...tu ler akak hana offer nak mai amik kerek...
...nak pi sendiri ...
...so pandangan mlm tu kuren sikit,dek kaki 3 tertinggal dlm kete...
...byk lugiiiiiiiii...
...view cantik2,nak snap lak jdk cam gitu...
...lepas balik koen,kiteorg mkn mlm kat umah akak hana...
...byk betui mknn nye...
...ada satey goreng,nasi impit,kuah kacang,lodeh,sambal telur,puding,kek n kueh gunting...
...terbongkang rasenye balik tu,kekenyangan...
...siap tapau puding tu lagi...tapi ape kan daya...kite tertinggal lak dlm peti ais...
...takpe tepung kastart dah ade...nanti kite godehkan...
(tp gambo makan2 lupe lah nak amik...sedapnye pasal)
...ape2 pon mekasih daun keladi ya...lain kali kami singgah lagi...

...Sebelah koen tu ade istana...

...air pancut..

...tak leh nak amik nite view...

...cantikkan...

...daun yg baru kekuningan...

...antara part yg org suke amik gambo...

...akak hana ngan hero2 nye didepan...

...sama2...

...lagi...

...pokoknye yg dah pakai baju sebagai persediaan nak masuk musim sejuk...

...syok duk borak...

...sukanye kite ngan taman2 jepun nih...

...antara gambo yg kite suke...

...lagi...

1 comment:

  1. salam,
    berpelung ke Kanazawa 2 tahun lepas. Kenrokuen antara tempat yang paling suka tersemat disanubari.

    ReplyDelete