Wednesday, February 4, 2009

NAGAOKA UNIV. OF TECH. 18.11.06


Mula2 nak masuk Univ. abah

Antara bangunan kat univ. nih

Aksi ape tah Aqil ni...

Sepanjang jalan nih pokok bunga sakura, yg dalam proses nak luruh semua daunnya...

Bertiga...
Seronoknya Aqil berlari2

Berhampiran cafe

Ape yg diborak tu ya... Berkerut dahi Aqil

Dah on the way balik, masa ni rumah kiterog kat univ je...duk asrama

Kat belakang tu kete kiteorg lah tu...Kejar abah!!!

FUJI SAN 09.11.06


Lepas puas lepak kat Oshino Hakkai, kiteorg pi Fuji san plak...Masa amik gambo ni mmg dah sejuk dah tahap esbox dah...Cuaca kurang memuaskan, puncak gunung fuji malu2 utk tunjukkan diri...Duk sini tak sampai 10 minit pon...Sejuk tak terkata...Aqil lak,mmg tak mau jalan, minta didukung je...

5th step Gunung Fuji dan 2300m dari aras laut. Masa amik gambo nih, kiteorg dah menggigil.

Background puncak Gunung Fuji yg disalupi kabus dalam 1.4km lagi nak sampai puncaknya

OSHINO HAKKAI 09.11.2006 v2


Tengok ape tu sayang? Kat belakang tu Gunung Fuji

Part kutip daun nih mmg anakda kite nih suke noi

Air terjun buatan

"Ummi, cian ikan tu lapo!!" "Tunggu jap abah pi beli makanan ikan tu."

Kawasan nih sebenarnya kawasan muzium rumah2 lama,dlm kawasan oshino hakkai tu jugak ler...boleh nampak Fuji san a.k.a Gunung Fuji dari sini
Dah tak de mood dah nih, badan aqil masih suam2

OSHINO HAKKAI 09.11.2006 v1


Tepi Tasik Yamanaka dekat ngan Hotel Hatagoya tempat kiteorg menginap malam tu

Malam tu ade bulan purnama, subahanallah cantik betui dan  juga ada pesta lampu, tapi masa nih kualiti gambonye kuren sikit

Antara telaga yg ade kat situ

Air nyer dipercayai dari gunung fuji, ais yg baru cair dan dah berusia 100 tahun, wallahuaklam. Airnyer lak berwarna biru, ramai org duk beratur amik air kat sini...

Tengok tu warna birukan!!


ISTANA MATSUMOTO 09.11.06

Depan Matsumoto Jo a.k.a Istana Matsumoto

Cantikkan!

Dalam takde mood, part nih mmg aqil suke

Atas jambatan

Mood dah tak best nih!!


...Waktu nih aqil demam dan lepas balik dari ryoko kali nih, aishah lak ade exam asas bahasa jepun...Study? Mmg tak sempat lansung dek mlm nye Aqil meragam, iyo la badan tak sedap...

...Istana nih ade 6 tingkat, jenuh gak mendaki ngan org ramai + aqil meragam nak bukak sarung kaki...

AIDILFITRI 2006

Comel tak saya?

Jemput makan!! masa ni org tak mai ramai lagi

Tgh2 duk hidang sempat lagi nih

Aksi org bakar satey

Nih lak aksi org tak sabo makan satey

LADANG ANGGUR SHIRONE 07.10.06

Kejar Aqil!!!

Nih namanye buah Nashi a.k.a Lai

Posing sat!!!

With Baya

Bestnye kalu dapat ngap nih!!!

...Kiteorg pi sini ramai2...Lebih kurang 1 jam dari tempat kiteorg...

KARUIZAWA 20.09.06

Mai Aqil tgk sikit!!

Sempat gak sambar 2-3 benda kat sini

Syoknyer dia main tu

Part nih pon best, jom kejar ummi

Duk rehat atas riba abah lak 

...Lepas ke safari, no the way balik kiteorg singgah kat sini plak... Syok jejalan sini, ala-ala oversea sikit...opsss dah mmg oversea pon nih, tp kwsn nih lanskap nyer tu terjaga lah sikit...

GUNMA SAFARI PARK 20.09.06

Kat belakang tu tak silap tikus tanahnyer rumah

Susoh noi nak tgk aqil nih pandang kamera

Tikus kot nih

Tak mau jalan,syok or duk dukong

Elok plak dia duk sorang2 tu

...Lepas g Nikko, kiteorg singgah kat safari...

AIR TERJUN NIKKO 19.09.06

...Masa nih Aqil je baru masuk 2 tahun...

Abahnyer berenti rehat,anaknyer lak tak abis2 nak jalan

Kat sini byk air terjun, kat belakang tu salah satu yg paling tinggi kat sini

Tengok ape tu sayang!!!

Sikit pon tak dipandang kamera

Air terjunnyer