Monday, August 2, 2010

destinasi kedua-oomori

perjalanan dari takasaki ke oomori.Oomori adalah satu bandar disempadan tokyo-yokohama.tempat ni dibilik sbb dekat kawasan tu ada akuarium.Esok nak bawa aqil jalan-jalan g tengok ikan.
dalam train menuju oomori
kat lobi hotel sun-route oomori.
dalam bilik hotel.sempit giler tapi inilah standard bilik hotel kat jepun.
beg-beg yang terpaksa kami bawa ke sana ke sini & turun naik train.

destinasi pertama

Setelah 5 bulan lebih berlalu, baru ada masa utk sambung cite psl hari-hari terakhir di jepun.
Selepas keluar dari Nagaoka(entry sebelum ni), kami bermalam kat Takasaki diwilayah Gumma sebelum ke narita airport.




Disebabkan masa ni,kami dah takde rumah,terpaksalah bermalam kat mana-mana hotel yg murah sebelum sampai ke Narita airport.

Friday, April 2, 2010

もうバイバイ-selamat tinggal nagaoka

baru ada masa sedikit utk masukkan gambar2 yg diambil sebulan lepas.Semlm,genap sebulan kami pulang ke Msia.
kampus nagaoka univ.of technology,
jalan menuju ke bangunan fakulti.sayunya tgk gambar ni
international house,thanks to Dr.Mus & Naha sbb sudi tumpangkan kita org
Di nagaoka station
menghitung saat terakhir di nagaoka

Friday, February 12, 2010

BILAMANA SUATU PERJALANAN BERMULA.....

Kereta tanpa plat no.Plat kena hantar balik kat "JPJ".Kat jepun ni no.plat adalah barangan kawalan.tak boleh dibuat kat kedai2 cam kat msia.kena ambik kat "JPJ",pastu bila kereta dilupuskan,kena hantar balik.Kereta ni dah dilupuskan untuk dieksport.






Plat sementara utk bawa kereta ke pelabuhan Niigata.














Barang2 yg untuk dibawa balik nanti.








Jumpa lagi dipelabuhan kelang ya!!!

Thursday, February 11, 2010

1+2+3=???, A FINAL COUNTDOWN

TO DO LIST,
a)3 journal papers


b) 2 sarawak conference papers

c) 1 thesis
bila nak siap ni!!!!!

UPDATED:14/2/2010
1 thesis + 2 journal papers left!!!gambare!gambare!

Sunday, January 17, 2010

CAN MALI CAN!!!










Dimana dia kereta Honda saya,
kereta honda saya ada di bawah salji,
can mali can,hohoi, can mali can
.......... ( sapa yg ingat boleh sambung nyanyi)

APA KHABAR ORANG KAMPUNG









(LAGU TEMA AQIL.....)
Apa khabar org kampung,
lama sudah tak berjumpa,
harap-harap semuanya ..... ulang berkali2

BALIK KAMPUNG! OO BALIK KAMPUNG

masa utk balik ke nagaoka!!!
memandangkan dah banyak duduk hotel,kami decide utk balik naik train henti-henti.kena tukar banyak kali.Shinagawa seaside ke omiya, tukar kat omiya ke takasaki,pastu naik train ke minakami.last sekali,tukar kat minakami ke nagaoka.
pemandangan pagi dari tingkat 22 hotel sunroute shinagawa seaside

check-out
sunroute shinagawa seaside hotel
depan jusco,breakfast.makan oginiri dlm sejuk sbb sume kedai belum buka
dari shinagawa ke omiya,naik rinkai-sen.cuaca elok,boleh nampak fuji-san
kuji-san kata aqil
kat Omiya station, tunggu keretapi untuk ke Takasaki
Omiya station
keretapi kargo melintasi omiya station
Kat Takasaki station.Sepatutnya kami naik train henti-henti ke minakami.Bila dah naik train,abang konduktor kata sesapa yang nak g nagaoka kena naik bullet train sbb sampai kat minakami,takde train utk ke nagaoka.laluan train ditutup kepada sume kenderaan sbb banjir salji.So, dia suruh kita org tukar naik bullet train.Yg bestnya,dia kata no extra charge.beli tiket train biasa tapi dapat naik bullet train.Ni dah bagus.
Bullet train asama

pemandangan dari dalam shinkansen (bullet train)