Sunday, January 17, 2010

CAN MALI CAN!!!










Dimana dia kereta Honda saya,
kereta honda saya ada di bawah salji,
can mali can,hohoi, can mali can
.......... ( sapa yg ingat boleh sambung nyanyi)

APA KHABAR ORANG KAMPUNG









(LAGU TEMA AQIL.....)
Apa khabar org kampung,
lama sudah tak berjumpa,
harap-harap semuanya ..... ulang berkali2

BALIK KAMPUNG! OO BALIK KAMPUNG

masa utk balik ke nagaoka!!!
memandangkan dah banyak duduk hotel,kami decide utk balik naik train henti-henti.kena tukar banyak kali.Shinagawa seaside ke omiya, tukar kat omiya ke takasaki,pastu naik train ke minakami.last sekali,tukar kat minakami ke nagaoka.
pemandangan pagi dari tingkat 22 hotel sunroute shinagawa seaside

check-out
sunroute shinagawa seaside hotel
depan jusco,breakfast.makan oginiri dlm sejuk sbb sume kedai belum buka
dari shinagawa ke omiya,naik rinkai-sen.cuaca elok,boleh nampak fuji-san
kuji-san kata aqil
kat Omiya station, tunggu keretapi untuk ke Takasaki
Omiya station
keretapi kargo melintasi omiya station
Kat Takasaki station.Sepatutnya kami naik train henti-henti ke minakami.Bila dah naik train,abang konduktor kata sesapa yang nak g nagaoka kena naik bullet train sbb sampai kat minakami,takde train utk ke nagaoka.laluan train ditutup kepada sume kenderaan sbb banjir salji.So, dia suruh kita org tukar naik bullet train.Yg bestnya,dia kata no extra charge.beli tiket train biasa tapi dapat naik bullet train.Ni dah bagus.
Bullet train asama

pemandangan dari dalam shinkansen (bullet train)

KYOTO SEKALI LAGI (sayonara Japan part 1)

...ESOKnyer... Kami naik train ke Kyoto... Lebih kurang 1 jam dari Osaka... Sampai je di Kyoto, kami ato beg ke hotel, then terus ke Nanzenji antara tempat yg terkenal di Kyoto... Masa nih pon salji renyai2 turun... huhuhuuu... samuiiii... Masa nih aqil asyik nak dokong je... aduhai... nak wat camne, dah sejuk noi...

...Dek dak aqil nak dokong je... so byk tempat hubby je pi amik gambo, kiteorg pi lepak cari tempat2 yg boleh duduk...






























...dah dlm train nak pi Nijojo...

...on the way masuk...


...depan istana...


...air dah beku...








...dah jadik cam anak org arab...











...Tamat ahh episode ronda2 Kyoto...
...Jom balik hotel...
...Panaskan badan...

...Dapat bilik beso ngan harga muroh...
...Coz kiteorg ryoko time org keje...

...aqil ngan aksi seposen...