Saturday, November 28, 2009

Friday, September 11, 2009

Untuk dijual! (tapi bukan dua singgit)***SOLD OUT****

Untuk dijual.Iphone 8Gb (hitam) & 16Gb(hitam atau putih)

25/9, tinggal 3 unit lagi,(1 unit 16gb hitam & 2 unit 8gb hitam) .lepas ni dah stop bisness iphone sbb Apple dah keluar software iphone terbaru, version 3.1 yang tak boleh di unlock.maknanya tak boleh pakai kat Msia. Yg ada dlm stok skrg sume version 3.0.1 dan telah di unlock.

Sunday, September 6, 2009

dua singgit!!!

masa g rumah kawan.sempat gak ambik gambar koleksi noritake dia org.kami tak mampu nak beli, so kumpul gambar je lah.kalau ada dijual dua singgit, nak juga buat koleksi.
buckingham platinum
tak tahu nama apa
grandceram

grandceram,siri ni boleh masuk dlm microwave sebab takde platinum atau gold
glenrose
kyokajunsai
kyokajunsai lagi
tea set platinum wave, yg gold wave pun lawa juga.ini antara model terbaru noritake.harga pun terbaru juga
sweat lealani.

Saturday, August 29, 2009

Lawatan Sambil Belajar@Noritake

Lawatan ke Kilang Noritake sempena cuti musim panas 2009




pintu masuk

Malangnya dalam bangunan takleh ambik gambar, ada kedai,muzeum, bilik pameran serta kilang. Noritake garden diberada kat Nagoya, sesapa ke Nagoya bolehlah singgah.mana le tau kot-kot bernasib baik boleh jumpa set noritake yang murah kat outlet.

Wednesday, June 24, 2009

Thursday, June 11, 2009

お疲れさま!!

MacBook 1.83 ni berada bersama kami sebulan selepas kami menjejak kaki ke bumi.3 tahun berlalu dan MacBook ni pun telah menghampiri saat-saat persaraannya. MacBook akan meninggalkan kami untuk memulakan kehidupan barunya.お疲れさまでした。

Tuesday, June 9, 2009

R & R (Kyoto - Nagaoka)

Berhenti rehat di 2 R&R dlm perjalanan balik ke nagaoka. Yang bestnya skrg ni kat jepun, kalau cuti umum dan hujung minggu, tol highway cuma 1000yen (RM37) tak kira jauh mana perjalanan. Sekali masuk 1000yen je. Perjalanan kami lebihkurang 450km, tol 1000yen. Murah giler. Banzai! Banzai. Minyak 117yen (rm4.30) seliter. Kalau convert harga minyak ke RM, nampak mahal tapi 1 tin coke kat sini=130yen. So, 1 liter minyak lebih murah dari 1 tin coke.

R & R kat Ishikawa pref.

Aktiviti aqil setiap kali singgah R & R

R & R di seberang jalan sana

Tepi laut (Japan Sea kot)

Jom kejar aqil

Kat bawah ini R & R kat Shiga Pref.Sebetulnya jumpa yg ni dulu baru jumpa yg atas

Kampung Jepun

Laut

dalam gambar tak nampak tapi kat belakang tu ada kapal bergerak

Honda Civic Ferio, 60-60 (a.k.a TXX 6060)

"abah, ambil gambar aqil main bola"

jalan kat bawah tu highway yang menghala ke kyoto

KYOTO

ようお越しやす(YOUOKOSHIYASU)
Lawatan ke Kyoto anjuran UMNO bahagian Kibogaoka
Baris depan dari kiri: Timb. Ketua Bhg, Ketua Bhg, Ketua Puteri, Ketua Pemuda, Ketua Wanita, Timb. Ketua Wanita, Bendahari, Timb. Bendahari, Setiausaha, Timb. Setiausaha
Baris belakang: pencacai 1 hingga 11

Dari bas

Dari bas

Dari bas

Dari bas

Pintu masuk Ginkakuji

Dalam Ginkakuji

Taman dalam Ginkakuji

Taman dalam Ginkakuji

Pasir lawo

Emas kat Kinkakuji
...disalut? emas betul?...

Kinkakuji

Depan Kinkakuji

Taman dalam Kinkakuji

sama seperti diatas

Jalan ke Kiyomizu-dera

Pintu masuk Kiyomizu-dera

Kiyomizu-dera (atas bukit)

Bandar Kyoto dari Kiyomizu-dera (nikkon d60 lens 250mm)
Kyoto tower (tepi tu ada Stesen Keretapi Kyoto)

Kiyomizu-dera lagi