Sunday, January 17, 2010

OSAKA (sayonara Japan part 1)

Salam Semua...

...Alhamdulillah kami selamat sampai Japan balik... So N3 nih maybe N3 last ryoko kami di Japan...

...Kali nih kami pilih utk mendarat di Kansai Airport, Osaka... Nak merasa mendarat atas lautttt... Tapi cuaca kuren baik skit... So bila dah nak mendarat baru ler nampak pemandangan...

...Hari kami sampai nih, hujan renyai2... Dah musim sejuk nih so almaklum ahh camne rasa tu... Tu kiteorg dah pakai 3 lapis dah masih lagi sejuk... Huhuhuhuuu...


...Lepas makan kat airport, ronda2 dlm airport tu... Kami ke Outlet sebelah airport tu... Masa nih hujan renyai2 ngan angin yg sejuk... Tang tu gak ler duk terbayang2 selimut tebal ngan ada pemanas... Dek ni last ryoko tahan je ler...

...Dak aqil ler paling suke coz dpt beli Lego... Sib baik pepaham je dia pilih yg memurah... n tak beso... kalu idop haru gak nak ngangkut tu... dah ler jauh lagi perjalanannye...

...Dah pusing2 outlet u kiteorg balik hotel... Ting...Tong... Sejukkkkk oooo...Dah merah hidung den...


...ESOKnyer tu... Tgk cuaca cantik... Dari hotel mmg syok nengok kat luar panas je... sekali dah kuar angin sejukkkkk... adehhh...

...Dari hotel kiteorg jalan kaki ke Osakajo (Istana Osaka) lebih kurang 1km dari hotel yg kiteorg menginap...




...On the way tu kami jumpe rumah klasik nih...






...Sempat gak posing ngan Bangunan NHK...




...Sebelum bermula episode ronda istana nih, kiteorg sarapan dulu... Jenuh carik kedai yg sesuai... Last2 kiteorg beli onigiri kat 7E je... So cari je ahh tempat duduk ngan air panas...

...Kena suapkan kat aqil dek aqil pakai sarung tangan...
...pastu tak nak bukak...



...Pintu utama...

...cantikkan...
...semua istana jepun nih dikelilingi air...

...abah pi beli tiket...
...risau aqil kot2 abah tinggal dia...
...kiteorg akan naik train nih ke pintu utama...

...dlm train...

...Time nih train nak U-turn...

...Dah turun...





...Merpati kat sini jinak2...




...view dari tingkat atas istana...



...dah on the way keluar...
...hampir 3 jam gak kami kat sini...

...Masa nih salji renyai2 turun...
...ku sangka habuk or bulu burung...
...gopenye salji...
...hehehe...
...muzium...
...pas pi osakajo...
...kiteorg lansung ke outlet yg lagi satu...
...yg nih kecik je...
...so kami pusing2 je...


No comments:

Post a Comment